вівторок, 28 лютого 2017 р.


Чортківський р-н, с. Біла ДНЗ «Сонечко»
Вихователь Пелехата Ірина Петрівна
Результат пошуку зображень за запитом "Сніжинка в техніці квілінг." 
Тема : Сніжинка в техніці квілінг.

Мета: Вчити дітей скручувати смужку паперу у щільну спіраль, яка є основою для подальшого різноманіття форм. Навчити формувати потрібну квілінгову фігуру. Розвивати уяву, посидючість, увагу, здорову пам’ять, образне мислення й мовлення, естетичний смак, виховувати акуратність, інтерес до результату своєї праці.
Матеріали: Папір для квілінгу, клей ПВА, ножиці, дошка для ліплення, серветки, сніжинка (ялинкова прикраса), паперові сніжинки, дзвіночок, схеми фігур з квілінгу (на кожну парту),схеми виготовлення сніжинки (на кожну парту), зразок роботи (на кожну парту), дзвіночок, пінопласт.
Попередня робота: Розглядання сніжинок на прогулянці.
Хід заняття.
Організаційний момент.
Вихователь. У нас сьогодні в групі свято: І вас зібралось так багато. Один на одного ви подивіться І веселенько усміхніться
Мотивація навчальної та пізнавальної діяльності. З неба зіронька злетіла, На плече до мене сіла. Я з плеча її зняла І до групи принесла.
Вихователь. Дітки, як ви гадаєте, що це за зіронька з неба злетіла?
Діти. Сніжинка.
Вихователь. Правильно , це сніжинка. Ця сніжинка не проста. Ця сніжинка чарівна. Подивіться, як навколо Все прикрасила вона. (Вихователь звертає увагу дітей на прикрашену сніжинками групу)
(Дзвенить дзвіночок)
Дидактична вправа “Вітер – Вітерець”
Вихователь. Що за звуки чарівні? Звуки Зимоньки – зими. Це сніжиночки бриніли, На столи до нас присіли. Кожен з ними грати рад. Зробимо ми снігопад.
(Діти дмухають на паперові сніжинки з різною силою видиху.)
Вихователь. У білій шапці пуховій, у ранкову пору Зима – зимонька прийшла і сніжинки принесла. Запитання для бесіди.
Вихователь. З чого виготовлені ці сніжинки?
Діти. З паперу.
Вихователь. Які кольори використані?
Діти. Синій, блакитний, білий, сірий .
Вихователь. Молодці !
Вивчення нового матеріалу.
Вихователь.
Такі сніжинки виготовлені в техніці квілінг.
Квілінг (погляньте на зображення на своїх столах) - це формування композиції із паперової смужки з допомогою скручування її в спіраль.
1. Для початку нам потрібен папір для квілінгу, клей ПВА, ножиці, дочечка для ліплення, серветки. (пригадуємо правила поводження з ножницями)
2. Беремо папір для квілінгу, одну смужку. Протягуємо по кінці смужки ножицями так, щоб кінець цієї смужки закрутився, закручуємо смужку у спіраль туго. Розпускаємо її і формуємо потрібний узор (елемент) за допомогою пальчиків (погляньте на послідовність роботи на ваших столах). Кінець приклеюємо до основи клеєм.
3. Формуємо із заготовок композицію.
Фізкультхвилинка. Білий сніг, білий сніг Заміта стежинки. (колові рухи руками ) Цілий день, цілий день Падають сніжинки. (Нахил тулуба вперед) Вітерець – жартівник Віхолу здіймає. (повороти навколо себе) А мороз чарівник З діточками грає . (підстрибування)
Закріплення вивченого матеріалу.
(Вихователь пропонує дітям продовжити самостійно. Щоб правильно закріпити навички, допомагає кожній дитині керувати руками у формуванні елементів.)
Вихователь. Погляньте на свої сніжинки. Чи схожі вони на сніжинки , які є у вас на столах?
Діти. Схожі.
Вихователь. Справді сніжинки створили ми непрості. Ці сніжинки прикрасять нашу ялинку.
Дидактична гра «Звуки зими»
(Вихователь за допомогою різноманітного матеріалу створює звуки. Діти визначають, чи можуть ці звуки бути звуками зими.)
Дзвенить дзвіночок – бринять сніжинки.
Рипіння пінопластом – хтось іде по снігу.
Підсумок заняття.
Ось закінчилось заняття.
Сподіваюсь вам сподобалось малята!
Ми сніжинки поскладаємо (складають у коробочку)
І нового року зачекаємо.
А тоді усі разом прикрасимо новорічну ялину.


Немає коментарів:

Дописати коментар