четвер, 29 грудня 2011 р.

Рекомендовані види роботи з дітьми взимку на ігрових майданчиках

             Кулі роблять з великих кучугур злежаного снігу. їх згладжують з усіх боків, надаючи форму кулі, й обливають кілька разів підфарбованою водою.  Кулі можна робити різного розміру. Розміщують їх у різних кутах ділянки: вони прикрашають її.
   Для виготовлення крижаного намиста сніг беруть у долоні, ліплять з нього кулі, поливають підфарбованою водою і нанизують на мотузку на невеликій відстані одна від одної. Такі гірлянди одразу ж заморожують і розвішують на ділянці.

 Кольоровий лід

   Для виготовлення кольорового льоду використовують анілінові фарби і різноманітний посуд для замороження (формочки, залізні банки різного розміру). Щоб дістати лід з формочок, їх потрібно на короткий час занурити в окріп.

 Крижані цеглинки

   Для виготовлення цеглинок з льоду використовують залізні форми. В них одночасно заливають підфарбовану воду; Коли вона замерзне, форму перевертають догори дном і на морозі поливають гарячою водою. Цеглинки відстають від форми й легко виймаються. З цих цеглинок будується хатка.

 Крижаний гриб

   Заморожують піввідра чистої або підфарбованої води. Перевертають догори дном і обливають окропом. Виходить ніжка гриба. Шапку роблять з води, замороженої в мисці. Гриби різного розміру розміщують під деревами.

 Прикраси для ялинок на ділянці

   У металеву форму опустити петлю з шпагату та налити розведеної фарби будь-якого кольору. Через кілька годин крижану прикрасу можна витягнути з форми, тримаючи за петельку, і повісити на гілочку ялинки. Такі прикраси можна помістити на крижаних клумбах (тільки замість петель у форми занурюють невеликі палички із загостреними кінцями, щоб зручно було вставляти в клумби).

 Штампування і малювання на снігу

   Для штампування на снігу можна використовувати вирізані з товстої фанери фігурки звірів, рослин, людей. Для зручності до штампів прибивають палички-тримачі.

    На злегка втоптаному снігу, зібраному біля стіни будинку чи біля паркану у вигляді пагорба, можна наштампувати цікаві сюжетні картини: ліс, звірів та ін.

   Діти також із задоволенням малюють на снігу загостреними паличками. Намальовані або наштамповані фігури розфарбовують.

 Заготовки для снігових фігур

   Чотири дошки складають у вигляді ящика, зв'язують їх мотузкою. Форму заповнюють снігом і залишають на два-три дні. Коли дошки знімають, утворюється снігова заготовка, з якої можна створити будь-яку фігуру.


Немає коментарів:

Дописати коментар