понеділок, 4 квітня 2016 р.

У МОН обговорили актуальні питання якості підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у галузі дошкільної освіти

30 березня 2016 року за участю заступника Міністра освіти і науки України Павла Хобзея відбулась всеукраїнська семінар-нарада «Якість підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації фахівців для дошкільної освіти – пріоритет діяльності вищих навчальних закладів і закладів післядипломної педагогічної освіти».У МОН обговорили актуальні питання якості підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у галузі дошкільної освіти
У нараді також взяли участь начальник відділу дошкільної освіти департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН Тамара Панасюк; начальник відділу педагогічної та післядипломної освіти Ігор Балуба, дійсний член Академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор, заслуженій діяч науки і техніки України, лауреат державної премії у галузі дошкільної освіти Алла Богуш; представники дошкільних кафедр, циклових комісій, кабінетів лабораторій, центрів дошкільної освіти вищих навчальних закладів та Інститутів післядипломної педагогічної освіти з різних областей України, представники ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» тощо.
Павло Хобзей зауважив, що наразі вся увага зосереджена на загальній середній освіті, де поступово впроваджуються освітні реформи. Серед основних змін, заступник Міністра виділяє старт у 2018 році нової української школи, яка буде мати нові навчальні програми, поділена на циклічні школи (початкова, основна і старша школа) тощо. «Співпраця початкової та дошкільної освіти повинна бути тісною. Головне пам’ятати, що школа створена саме для дитини і саме педагогам потрібно її розвивати та мотивувати на гарне навчання», - каже Павло Хобзей. Також заступник додав, що основні принципи, які закладені у базовому Законі «Про освіту» - це шанування гідності дитини, її зацікавлення та розвиток.
Всі учасники засідання обговорювали актуальні питання якості підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у галузі дошкільної освіти  та визначили завдання, що будуть сприяти їх вирішенню.

Немає коментарів:

Дописати коментар