понеділок, 31 жовтня 2016 р.

Всеукраїнська нарада щодо розвитку дошкільної освіти


26 жовтня 2016 року в актовій залі Міністерства освіти і науки України відбулася Всеукраїнська нарада «Підвищення якості освітнього процесу в сучасному дошкільному навчальному закладі. Підсумки та перспективи розвитку дошкільної освіти». Захід пройшов відповідно до планів діяльності Міністерства освіти і науки України та Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» на 2016 рік.
Для участі у нараді були запрошені спеціалісти з дошкільної освіти департаментів освіти і науки, методисти інститутів/академій післядипломної педагогічної освіти, представники ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти», науковці Інституту проблем виховання та Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, видавці навчальної літератур
Відкрила нараду Тамара Панасюк, начальник відділу дошкільної освіти департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України. У своєму виступі вона ознайомила присутніх з кількісними показниками розвитку системи дошкільної освіти у 2016 році, станом виконання плану створення додаткових місць у ДНЗ, проаналізувала звернення громадян на адресу Міністерства та якість проведених цього року всеукраїнських фестивалів, конференцій, семінарів та інших заходів.
Приємною новиною для освітян дошкільної галузі стала звістка про підтримку з боку КМУ проекту Указу Президента щодо відзначення Всеукраїнського Дня дошкілля.
Виступ-презентація Олени Низковської, начальника відділу дошкільного розвитку ІМЗО, присвячувався проблемі забезпечення якості дошкільної освіти. У ньому було дано визначення поняття якості освіти та розкрито сутність, компоненти і механізми  якості реалізації мети дошкільної освіти, її процесуальності й результативності.
 Більше за посиланням:

Немає коментарів:

Дописати коментар