понеділок, 7 листопада 2016 р.

СЦЕНАРІЙ СПОРТИВНОГО СВЯТА для дітей старшої групи на тему: «Щоб ніколи не хворіти…»


Підготувала вихователь дитячого
ясел-садка №1
м.Зборова «Сонечко»
Вонс Неля Зіновіївна

Звучить пісня Ю. Чичкова «Фізкульт - ура!». 
На площадку виходить лікар Айболить. У нього під рукою великий градусник, з одного боку температура нормальна, а з другого - 40 С.
Лікар Айболить. Здрастуйте, діти!
Діти. Здрастуйте!
Лікар Ай болить. Здоровя в порядку?
Діти. Спасибі, здорові!
Лікар Айболить. Діти! Перед початком змагань я маю усіх вас оглянути. Тих, що сидять, прошу встати і виконувати команди.
Всі дихайте…Не дихайте…
Все в порядку, спочивайте…
Дружно руки піднімайте…
Все прекрасно, опускайте…
Нахпліться…,розігніться…
Станьте прямо… усміхніться…
Всім міряє температуру термометром (жартівливо).
Лікар Айболить.
Так, я оглядом задоволений,
Бо ніхто з дітей не хворий,
Всі веселі і здорові,
До змагань будьте здорові!
Несподівано зявляється хлопчик Плохиш. На ногах: гольф – шкарпетка, кед – черевик, на голові зимова шапка, одягнений в тільняшку. Позіхає, потягується говорить: «Фізкультуру не люблю, краще трошки я посплю…»
Лікар Айболить підбігає, міряє температуру, хапається за голову і кличе на допомогу медсестру, яка заходить із великим шприцом. На ньому написано « Від лінощів».
Плохиш, побачивши медсестру, ховається за дітей і вигукує: «Я більше не буду лінитись, хочу бути, як усі, спортсменом!». всі намагаються надати йому належного вигляду і лікар дозволяє йому стати в шеренгу.
Лікар Айболить.
Діти, між нами немає місця нечупарам і ледарям!
Спортивне змагання починати пора,
Юним фізкультурникам – Ура! Ура! Ура!
Лікар Айболить. Команди, привітайте одне одного!
Девіз команди «Бджілка»:
Ми усі зарядку робим
Як завжди, в ранковий час.
Хай бояться нас хвороби,
Хай завжди минають нас!
Капітан команди «Бджілка». Команді «Морячок» - фізкульт – привіт!
Девіз команди «Морячок»:
Щоб зрости нам сильними,
Спритними, сміливими,
День у день по розпорядку
Ми виконуєм зарядку!
Капітан команди «Морячок» команді «Бджілка» -- фізкульт – привіт!
Лікар Айболить. У наших сьогоднішніх змаганнях зобов’язуємося грати…
Діти. Чесно і за правилами.
Обидві команди шикуються і починають змагання.
  1. Гра естафета «Жабки».
Учасник з кожної команди, тримаючи гімнастичну палицю під коліном, стрибає жабкою до лінії. Повертається бігом, передає палицю наступному гравцеві. Оцінюється правильність виконання вправи.
  1. «Нагодуй дядьку»
Проти кожної команди на відстані 20-25 кроків на стільцях сидять ляльки, перед ними стоять чашки. В руках у першої дитини ложка. Кожний з учасників зобов’язаний ложкою доторкнутися до ляльки, по естафеті передати ложку іншій дитині. Гра триває доти, доки всі учасники не « нагодують» ляльок. Перемагає та команда, яка швидше впорається із завданням.
  1. «Хто швидше».
Два обручі лежать перед кожною командою на відстані одного кроку. Діти по черзі протягають їх через себе, залишаючи на місці для інших учасників гри. Після закінчення діти оббігають прапорець, бігом повертаються до своєї команди, передають естафету і стають останніми.
  1. Гра-естафета «Пінгвіни»
Діти стрибають із затиснутим між ногами м’ячем до лінії. Повертаються бігом, передають м’яч наступному гравцеві. Звернути увагу на чіткість та старанність виконання вправи.
  1. «Посади і збери картоплю».
Перший учасник – розкладає обручі (4 шт.), другий – садить в кожний обруч «картоплю» (кубики), третій – поливає висаджену картоплю, четвертий – збирає «картоплю» (кубики) у відерце, пятий – збирає всі обручі. Виграє та команда, яка швидше впорається із всіма завданнями.
Лікар Айболить. Зараз ми перевіримо, як ви знаєте і любите спортивну музику. Допомагати можуть і вболівальники.
Діти співають знайому пісню на спортивну тематику (пісні «Про зарядку» муз. Д.Львова-Компанейца, сл. В.Вікторова).
  1. Естафета «Склади сонечко».
Діти шикуються у дві команди. Кожний тримає гімнастичну палицю. Діти по черзі добігають до обруча, який покладено на протилежному боці площадки та прикладають до нього гімнастичні палиці у вигляді промінців. Швидко повертаються на місця та передають естафету рукою наступному гравцеві. Виграє та команда, яка правильно, старанно складе сонечко.
  1. Естафета « Хто швидше перенесе волан?»
Перенести волан на ракетці, оббігаючи змійкою поміж кеглів до лінії. Повернутись бігом прямо, передати ракетку із воланом наступному гравцеві.
  1. Естафета із м’ячами (2 мячі). Передавання м’яча партнеру на протилежній стороні площадки. Одна команда стоїть в одному кінці площадки, один за одним. Друга – у другому кінці площадки. Ведучі команд тримають м’яч, посередині залу лежить обруч. За сигналом ведучі обох команд починають швидко рухатись, оббігаючи обруч з правої сторони і передають м’яч партнеру з протилежної команди. Закінчується естафета тоді, коли команди поміняться місцями.

  1. Гра « Гусеничка»
Перший учасник команди проповзає навколішки з упором на руки до прапорця та повертається назад, до нього приєднується другий учасник команди, тримаючи першого міцно за ноги руками. Коли вони повертаються, до них приєднується наступний гравець і так дальше, поки вся команда не повернеться до місця старту. Звернути увагу на правильність з’єднання гравців та вміння рухатись узгоджено ( не роз’єднуючись до самого кінця).
  1. Естафета з участю вихователів «Стрибки у мішку».
Дострибати у мішку до обруча, зняти мішок та бігом повернутися до своєї команди, передати мішок наступному гравцеві. Останніми в командах стрибають у мішках вихователі. Виграє та команда, яка виконає завдання першою.
Лікар Айболить. Продовжуємо змагання. А зараз ми перевіримо, як ви знаєте і любите спортивну музику. Допомагати можуть і вболівальники.
Діти спіають знайому пісню на спортивну тематику (Пісня Ю.Чичкова
«Щоб ніколи не хворіти»)
Тим часом журі визначає переможця змагань та оголошує результати.
Сюрпризний момент. У супроводі звуків веселого маршу зявляється листоноша Печкін з великою посилкою в руках. Виходить у центр площадки між командами.
Печкін. Здрастуйте, діти! Я не помилився? Це дитячий садок №1 «Сонечко?». Все правильно. Я приніс посилку для вашого хлопчика. Де він?
Лікар Айболить. Зачекайте, зачекайте, дорогий листоношо Пєчкін. У нас багато хлопчиків, дівчаток і сьогодні вони дуже добре попрацювали. Тож ця посилка для всіх.
Печкін Гаразд. Це я не додивився. Тут і написано: «Вихованцям дитсадка №1». Печкін відкриває посилку, роздає подарунки.

Немає коментарів:

Дописати коментар